martes, 8 de enero de 2008

Que té por el Govern de la Generalitat Valenciana?

El tancament de les emissions de TV3 (al principi començant per les comarques del Sud del País Valencià, i avançant a posteriori amb la resta del País) deixant de costat l’excusa formal de la semi-il.legalització d’aquestes emissions es deu a la por creixent que ha anat avançant en l’espectre ideològic de la dreta valenciana. Por, que ha vingut feta per una sèrie de factors:

1º No controlar, l’esmentada televisió. No ser aquesta afin al seu proselitismo i emetre crítiques a la seua gestió de govern.

2º Un desig sublim de que no es conegui la “realitat catalana” ni qualsevol detall de la seua quotidianitat i sobretot, a causa de l’avenç de la noció de Nació i del moviment de l’esquerra independentista (tant a nivell polític com a social).

3º Que es formi en la ment del poble valencià una idea d’agermanament entre els nostres dos pobles. Catalunya ha de continuar sent aquesta gran ignorada del nord.

Donat el poc tarannà democràtic d’aquests “peperos”, la mesura de tancament vènia cantada, sent aquet acte un més d’entre tantes actuacions antidemocràtiques neoliberals i corruptes. Un clar exponent d’aquestes el tenim en la destrucció del territori a la qual es vènen acostumant, amb la seua clara política especuladora del la terra i la seua urbanització desmesurada, sinònim segons ells, de progrés i riqueza per a tots, per a tots ells, és clar. La deixadesa en la qual es ve sumint l’ensenyament públic amb el seu enquistament crònic, vergonyós de l’element barraconil (al qual habria per preguntar-se: a qui s’està beneficiant amb els contractes de lloguer d’aquests barracons?. El gradual abandonament de la Sanitat Pública amb el seu amuntegament en augment que redunda en la mala asistencia al pacient (centres desbordats, etc) Saben que tot això obeeix a un pla premeditat d’enfonsar en la misèria la Sanitat Pública, per potenciar l’alternativa d’una Salut Privada i concertada.

Podem abaixar el cap i caure en el conformisme i el derrotisme o donar una resposta, amb totes les nostres forces, a aquesta mesura antidemocràtica i d’atac classista per part de la burguesía valenciana.

Es pot donar el cas, de pedre la batalla, però és clar que sense resistència s’engrandirant i ens ficarant un després d’un altre, una sèrie sucesiva de gols.


Vicent Rodríguez i Payà.