jueves, 4 de octubre de 2007

El PCPV dóna suport els actes del dia del guerriller en Santa Cruz de Moya

El PCPV dóna suport els actes del dia del guerriller que el dia 7 d’octubre tornaran a convocar-nos en Santa Cruz de Moya. Enguany ha de contribuir a impulsar l’aprovació de la Llei de la Memòria Històrica i amb ella a rescabalar a quants van patir persecució per la seua lleialtat a la II República.

La no anul·lació de les CAUSES franquistes suposa un segell d’impunitat inacceptable per a un règim que va ser declarat en 1946 (cap de bestiar. 39-1) il·legal i il·legítim en votació unànime per l’Assemblea General de l’ONU. L’omissió conscient del Govern del PSOE de la nul·litat dels judicis sumaríssims en els quals s’acusa de rebel·lió militar a aquells que defensaven l’ordre constitucional és un fet inacceptable per al PCPV. Si realment el PSOE vol reparar a les víctimes del franquisme i de la guerra civil la inclusió de la seua rehabilitació és inajornable.

Des del PCPV vam exigir al seu torn la intervenció institucional i pública en labors de localització, exhumació, identificació i divulgació de les fosses comunes o soterraments del franquisme que permeta dignificar a les víctimes i recordar la causa per la qual van perdre les seues vides.

Cada vegada són més les organitzacions i persones que el primer diumenge d’octubre ens congreguem en Santa Cruz de Moya per a homenatjar als nostres guerrillers i combatre des de la serenitat i la fermesa l’intent permanent de bandejar de la memòria col·lectiva la nostra història. I cada vegada som més els que defensem que la tercera és possible.